شاید برای شما این سوال پیش بیاید که موتور سیکلت باکسر چند دنده است؟ ما در ادامه به این موضوع میپردازیم. دنده قطعهای مهم در موتور سیکلت است که با استفاده از آن سرعت موتور افزایش داده میشود. هر نوع موتوری تعداد دندههای مختلفی دارد، این دندهها نشان دهنده سرعت و شتاب هستند.
موتور سیکلت باکسر ویژگیها و مشخصات مخصوص به خود را دارد که با بررسی آن تصمیمگیری برای تهیه آن راحتتر میشود. تعداد دندههایی که در این مدل موتورها به کار رفته اهمیت زیادی داشته و بهتر است از قبل درباره آن اطلاعات بیشتری به دست آورد.
برخی موارد که قصد خرید لوازم یدکی موتور سیکلت باکسر را دارید، توجه به نکات و تذکرات پیرامون آن بسیار اهمیت دارد. به عنوان مثال درجه کیفیتی این لوازم در نحوه عملکرد موتورسیکلت تأثیر مستقیم دارد. از این رو توجه به کیفیت و اصلی بودن محصول موردنظر بسیار مهم است.
آشنایی بیشتر با دنده موتور سیکلت باکسر
هنگام تهیه این موتور سیکلت سؤال اینکه موتور سیکلت باکسر چند دنده است؟ مطرح میشود. کیفیت و تعداد دندهها نشان از میزان سرعت موتور سیکلت دارد. این موتور ۴ دنده است که در سرعتهای بالا خیلی مناسب نخواهد بود.
به طوری که موتور سوار حس میکند، در صورت وجود دنده پنجم سرعت بهتر خواهد بود. هر چه تعداد دندهها بیشتر باشد؛ یعنی موتور توانایی بیشتری در افزایش سرعت دارد.
با توجه به تعداد دندهها میتوانید ۴ مرحله افزایش سرعت در این وسیله داشته باشید؛ زیرا با بالاتر رفتن دنده نیروی بیشتری به چرخ وارد شده و طبیعتا سرعت بالاتر میرود. اگر به دنبال شتاب گرفتن هستید، باید تعداد دندهها را با توجه به سرعت موتور بیشتر کنید.
البته بایستی متناسب با خیابانی که در آن هستید، این کار را انجام دهید. پس از متوجه شدن اینکه موتور سیکلت باکسر چند دنده است؟ میتوانید به سرعت آن نیز پی ببرید. در زمان انتخاب دنده برای رانندگی باید به شرایط رانندگی، محیط و … توجه داشته باشید. در غیر این صورت امکان دارد، برای راننده و یا سرنشینان مشکل رخ دهد.
روش تعویض دنده موتور سیکلت باکسر
در ادامه مطلب موتور سیکلت باکسر چند دنده است؟ پیشنهاد میشود با روش تعویض دندههای آن آشنا شوید. برای تعویض این دندهها به صورت زیر عمل کنید:
برای تغییر دنده موتور سیکلت باید کلاچ را فشار داد. کلاچ بر روی فرمان و در قسمت جلوی دسته چپ قرار داشته و نیرو را از موتور به گیربکس منتقل میکند. بر روی فرمان و در سمت راست نیز دریچه فرمان قرار دارد که چرخاندن این دریچه دور موتور را بیشتر کرده و مانع خاموش شدن آن میشود.
برای تغییر دنده اهرم کلاچ را فشار داده سپس آن را آرام خارج کنید. دریچه گاز را به طرف خود چرخانده تا دور موتور بیشتر شده و موتور به حرکت در آید. سپس دریچه را به طرف جلوی موتور چرخانده با رها کنید که حرکت موتور کمتر شود.
بعد از آن تعویض دنده را فشار داده تا موتور در دنده اول جا بگیرد. بعد از رسیدن به سرعت کافی برای آنکه دنده را به بالاتر ارتقا دهید، باید کلاچ را فشار داده و دریچه گاز را رها کنید. پای خود را روی شیفتر گذاشته و تا جای عوض شدن دنده به پایین ببرید.
با برگرداندن آن به بالا دنده پایینتر آمده و سرعت نیز کمتر میشود. در صورت وجود دست انداز به دنده دوم برگشته و پس از آن دوباره دندهها را یک به یک بالا برده تا به سرعت مورد نظر برسید.
ناگفته نماند که موتور سواران با تجربه بدون نیاز به کار با کلاچ به راحتی میتوانند شیفتر را با پای خود کمی بلند کرده تا تعویض دنده انجام شود. این کار با کمی تمرین به راحتی انجام شده و سبب صرفهجویی در زمان و افزایش سرعت تعویض دنده میشود. ضمن آنکه طول عمر صفحات کلاچ نیز بیشتر خواهد شد.
مزایای تعویض دنده در دور مناسب
در ادامه مطلب موتور سیکلت باکسر چند دنده است؟ باید ذکر کنیم که تعویض دنده در دور مناسب مزیتهای مختلفی دارد. این مزایا عبارتند از:
- وقتی به موقع دنده تعویض شود، این کار به آرامی به سطح بعدی تغییر کرده و موتور متوقف نمیشود؛ بنابراین نیازی به کم کردت سرعت و یا حتی مکث ندارید.
- با انجام این کار بدون آنکه موتور به عقب و جلو تکان بخورد، میتوانید این کار را انجام دهید. سواری نرمتری خواهید داشت و نیاز به کاهش سرعت سوخت نیست. در نتیجه مصرف سوخت افزایش پیدا نخواهد کرد.
- از طرفی تعویض به موقع دنده استهلاک قسمتهای موتور سیکلت را کم میکند. قسمتهای مکانیکی که مسئولیت حمل موتور سوار را برعهده دارد با حرکت نرم آسیب کمتری میبیند.
- این موضوع در افرایش طول عمر موتور سیکلت نیز مؤثر است.
عوارض تعویض نادرست دنده موتور سیکلت
در ادامه مطلب موتور سیکلت باکسر چند دنده است؟ بد نیست با عوارض تعویض دنده نادرست نیز آشنا شوید. برخی از این عوارض عبارتند از:
کاهش عمر موتور
وقتی دندهها درست تعویض نشوند، به مرور فرسوده و خراب میشوند. این خرابی سب کاهش عمر موتور و افزایش هزینههای تعمیر و تعویض میشود.
خرابی قطعات
تعویض غلط دنده سبب فرسودگی آنها میشود که در نهاین باعث خرابی قطعات دیگر موتور سیکلت خواهد شد.
خرابی سیستم دندهبندی
تعویض نکردن به موقع سبب خرابی سیستم دندهبندی و کلاچ میشود. در نهایت منجر به عملکرد نامناسب موتور و مشکل در دندهها میشود.
افزایش مصرف سوخت
از دیگر مشکلاتی که در این زمینه رخ میدهد، افزایش مصرف سوخت و هزینههای مصرفی است.
کلام پایانی
در مطلب فوق درباره تعداد دندههای موتور سیکلت باکسر صحبت شد. این موتور ۴ دنده دارد که با بالا رفتن تعداد دندهها سرعت موتور بیشتر میشود. سرعت این موتور برای داخل شهر مناسب است و وسیلهای راحت و کارآمد محسوب میشود.
برای تعویض دندهها بایستی مرحله به مرحله این کار را انجام داد تا بعد از کمی تمرین مهارت پیدا کرده و خیلی سریع و راحت این کار را انجام دهید. برای خرید انواع لوازم یدکی موتورسیکلت تنها کافی است به مراکز معتبر نظیر سایت فروشگاه لوازم یدکی موتور سیکلت آریا سیکلت مراجعه کرده تا خریدی باکیفیت و مقرون به صرفه را تجربه کنید.